Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Wellnesshype werkt aanstekelijk

Geplaatst 9 nov. 2010 08:01 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:01 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De plannen om van Oostende de belangrijkste Wellness-stad in ons land te maken, werken inspirerend. Een jong Oostends koppel kocht onlangs een leegstaand pand in het hartje van de stad en opent er nog dit jaar een wellnesscentrum. Dit schrijft Het Nieuwsblad.

Begin deze maand werd duidelijk dat Oostende zijn verleden als kuuroord en gezonde vakantieplaats nieuw leven wil inblazen. Het oprichten van een ondernemerscentrum rond Wellness & Health is de voornaamste prioriteit. De toeristische sector, het onderwijs en de ondernemerswereld staan daarbij op één lijn en dat werkt inspirerend voor jonge ondernemers.

Mooi aan zee

Kevin Vanhoenacker (32) en Danica Van Hulle (34) kochten een leegstaand pand in de Kaaistraat - vlak bij de Groentemarkt - om er nog dit jaar een wellnesscentrum te openen.

'We zijn op de hoogte van de plannen om van Oostende dé wellnessregio bij uitstek te maken en willen op deze kar springen. Toen we aan de Groentemarkt een leegstaand gebouw opmerkten, begonnen we luidop te dromen. Enkele weken later zijn onze plannen al concreet. Nog dit jaar openen we ons eigen verzorgingscentrum O'Riant - mooi aan zee. Zelf gaan we graag naar de sauna, maar we merken dat er in het centrum van Oostende slechts weinig mogelijkheden zijn. Daar willen wij verandering in brengen', zeggen Kevin en Danica.

Ook voor mannen

O'Riant wordt een combinatie van verzorgingscabines en een relaxatieruimte met sauna, een regendouche en massagebad. Op de eerste verdieping komt er ook een huurappartement waar er speciale arrangementen zullen worden voorzien.

'Met de verzorgingscabines mikken we op massages, pedicure, manicure, nagelverzorging... In de ontspanningsruimte zullen vooral de sauna's in het oog springen. Daar staan muziek en licht centraal. Nieuw is dat wij ook mannen zullen aanspreken. In Antwerpen zijn herensalons bijvoorbeeld al ingeburgerd, maar bij ons is dat nog niet het geval', zegt Danica.

De dagelijkse leiding van het centrum komt in haar handen, Kevin blijft wachtofficier bij de lokale politie.

Tijdens het middaggesprek van Resoc eerder deze maand, werd benadrukt dat startende ondernemers meer gesteund moeten worden. Een goede zaak, zo vindt Danica. 'Wellicht zullen er bij ons een viertal personeelsleden aan de slag kunnen. We krijgen alvast steun van het Economisch Huis en van Resoc, die de drijvende krachten zijn van de toekomstplannen rond Wellness & Health. Ook met de plaatselijke handelaarsbond d'Oede Vismiene hebben we al goede contacten. We hopen in juni te kunnen starten met de renovatiewerken, zodat we in november de deuren kunnen openen.'

Comments