Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Voka en het ABVV loven Daikin Europe

Geplaatst 9 nov. 2010 08:03 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:03 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Daikin werd de afgelopen dagen twee keer in de bloemetjes gezet, door werkgevers én werknemers. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De aircoproducent werd dinsdag door de Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen aangeduid als ROI-ambassadeur (Return on Investment). Voka wil hiermee bedrijven in de kijker zetten die investeren en innoveren, ook in een moeilijke economische context.

Een dag later voerde de socialistische vakbond ABVV actie bij het bedrijf naar aanleiding van de zesde dag voor de verdediging van de rechten van de uitzendkrachten.

‘We hebben gekozen voor Daikin omdat er jaarlijks tientallen werknemers met een interim-statuut werken. Het bedrijf is een trendsetter voor de regio en vervult een voorbeeldfunctie op diverse vlakken, zoals werken boven de vijftig jaar, een leeftijdsbewust personeelsbeleid én de interim-arbeid. In vergelijking met de meeste andere bedrijven zijn interims bij Daikin vrij goed en correct behandeld', zeggen provinciaal secretaris Erik Van Deursen en politiek-syndicaal diensthoofd Franky Roels.

Het ABVV informeerde de interims die in Daikin werken over hun rechten, en ook de collega's werden ingelicht over waarom de rechten van interims beter kunnen en moeten in de bedrijfswereld.

Comments