Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Snel groeiende bedrijven vinden moeilijk personeel

Geplaatst 9 nov. 2010 08:02 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:02 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Geschikt personeel vinden, is het belangrijkste obstakel voor de snel groeiende ondernemingen in Vlaanderen, de zogenaamde Gazellen. Dat meldt De Standaard.

Maar liefst 79 procent van de zogenaamde Gazellen verwacht daar problemen. Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI), dat het onderzoek uitvoerde, omschrijft een ‘gazelle' in dit onderzoek als een onderneming met een groei van meer dan 20 procent, en dat gedurende een periode van vier opeenvolgende jaren. Een bedrijf dat vier jaar op rij op jaarbasis tussen de 5 en 20 procent groeit, is gewoon een ‘groeier'. Elke onderneming die het minder goed doet, is een ‘niet-groeier'.

De zoektocht naar personeel is ook een probleem bij de twee andere groepen ondernemingen, maar minder prangend. Iets meer dan de helft van de gazellen verwacht moeilijkheden bij de financiering van de groei en 42 procent ziet problemen om de managementstructuur en interne organisatie (M&O) aan te passen aan de sterke groei. Een ander probleem is het vinden van partners om mee samen te werken.

Maar die gazellen zijn zeer belangrijk voor de toekomst van onze Vlaamse economie. Vlaanderen telt in totaal echter slechts 3 tot 7 procent gazellen. ‘We moeten en kunnen absoluut beter', zegt Vlaams minister-president Kris Peeters. ‘We missen hierdoor heel wat kansen als ondernemers, maar vooral als samenleving.' Gazellen zijn meestal zeer innovatieve bedrijven. Ze zorgen voor heel wat nieuwe banen. Het EWI becijferde dat de tien procent snelste groeiers in omzet verantwoordelijk is voor niet minder dan 42 procent van de totaal nieuwe gecreëerde voltijdse banen in de Vlaamse economie.

Het loont dan ook om extra in te zetten op dit soort bedrijven. Peeters wil een zogenaamde ‘Gazellensprong' realiseren. Hij zal 1,5 miljoen euro uittrekken om 170 ondernemers over een periode van twee jaar de mogelijkheid te bieden om een individueel coachingtraject te doorlopen. Daarvoor werden negen coachingprojecten geselecteerd. Daarnaast volgt ook een ruimer programma met workshops waar veel meer bedrijven aan kunnen deelnemen.

Comments