Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Sabine Friederichs is meest verdienstelijke handelaarster 2010

Geplaatst 9 nov. 2010 07:58 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:58 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Sabine Friederichs van Andromeda kreeg zaterdagavond de award van Meest Verdienstelijke Handelaarster 2010, een initiatief van het Economisch Huis Oostende. De jury selecteerde haar uit twintig kandidaten. Het was reeds de tweede keer dat de trofee, een kunstwerk van MaRf, werd uitgereikt.

‘Er waren dit jaar 20 kandidaten voor deze titel. Allen stuk voor stuk sterke vrouwen die naast de opbouw en de uitbating van hun zaak ook andere engagementen op zich nemen’ stelde Els Boelen, voorzitter van de jury, zaterdagavond. De kandidaten werden voorgedragen door Voka, Unizo, Horeca en de VHB.

‘De uitreiking van de award aan de ‘Meest Verdienstelijke Handelaarster’ uit Oostende is een initiatief van het Economisch Huis Oostende, ter gelegenheid van de internationale vrouwendag’, lichtte Gunther Vanpraet, gedelegeerd bestuurder van het Economisch Huis toe.

De award beloont een onderneemster die door haar originele aanpak een duidelijke meerwaarde betekent voor Oostende. De jury koos voor Sabine Friederichs, een onderneemster die al 25 jaar actief is in de horeca, omdat ze in haar viersterrenhotel een persoonlijke familiale sfeer creëert waarbij elke gast op een persoonlijke manier wordt benaderd. ‘De gasten worden verwent met een waaier van indoor activiteiten. Naast het hotel is er ook een kuurcentrum, brasserie en restaurant. Jaarlijks worden er kunsttentoonstellingen gehouden waarin kunstenaars de kans krijgen om hun werk aan het grote publiek te tonen. Daarnaast runt ze ook nog een bouwbedrijf. Voortdurend vernieuwend, voortdurend bijscholend’, motiveerde juryvoorzitster Els Boelen.

Manja Haezebaert van Lingerie Manja eindigde op de tweede plaats. Manja startte een paar jaren terug met haar mooie lingeriewinkel op de wijk Conterdam. Een niet zo voor de hand liggende keuze om in deze wijk met een dergelijke exclusieve zaak te beginnen. Maar toch wist zij dit ondertussen uit te bouwen tot een winkel waar ieder vrouw (en zelfs ook man) haar gading vindt. Gedurfd maar geslaagd.

De derde genomineerde is Vera Vanhakendover, zaakvoerster van Ciné Rialto. Ondanks de komst van Kinepolis wist ze haar zaak in stand te houden. De filmavonden op donderdag zijn telkens een voltreffer.

De drie genomineerden kregen uit handen van schepen Marina Willems een mooie ruiker bloemen. Aan Sabine Friederichs overhandigde kunstenaar MaRf ook de award die hij speciaal voor de Meest Verdienstelijke Handelaarster creëerde.

De andere kandidaten waren:

Arabia Trabelski (Il Cavalieri Italiaans restaurant) – Erna Lavigne ( Domino degustatiesalon) – Lindsey Standaert (Pied de Poule kh dameskledij) – Christina Dejaegher (Dejaegher kh herenkledij) – Nathalie Van Audekerke (Divino bistro) – Heidi Lauwyck (Kadet kh kinderkledij)– Katie Ghesquière (Gesco gh industriële reinigingstoestellen) – Laurence Taillieu (Orac fabr ornamenten) – Ingrid Vanblaere (Swac computerprogrammas) – Kathleen Deruytter (Knap op doe het zelf zaak) – Josta Jacques (Bretoentje kh kaas) – Carla Wydooghe (Passarella kh dameskledij) – Nathalie Hillaert (Butler’s pralines) – Carina Loyens (Cristallo tea room) – Hilde Vandenbroucke (De Vlasschaard) – Leentje Van Landeghem (Erletin g & kh groenten en fruit) – Zakya Karuch (Beausite bistro)

Comments