Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Ryanair onderhandelt met luchthaven Oostende

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat voor de zomermaanden een extra dertiende vliegtuig stationeren op de luchthaven van Charleroi. Het toestel moet dienen om de frequentie op een aantal bestemmingen te verhogen. Ryanair onderhandelt ook met de luchthaven van Oostendeover nieuwe routes. Dit schrijft Het Laatste Nieuws deze morgen.

"De capaciteit op de luchthaven van Charleroi is sterk gestegen", legt Stephen McNamara, woordvoerder van Ryanair, uit. "We zouden het vliegtuig dan ook graag langer in Charleroi huisvesten, maar daarvoor is het wachten op extra plaats." Een extra vliegtuig levert direct zo'n 150 banen op. Ryanair creëerde de voorbije jaren naar schatting 4.300 banen in Charleroi.

Het dertiende toestel zal worden gebruikt om de frequentie op enkele zonbestemmingen (Agadir, Cagliari, Fez, Figari, Gran Canaria, Ibiza, Marrakesh, Nador, Pau, Tangiers, Tenerife, Sevilla en Zadar) op te trekken met één tot twee extra vluchten per week. "De boekingen voor de zomer lopen goed, vandaar dat we extra capaciteit toevoegen", aldus McNamara. Precieze cijfers kon hij niet kwijt. "Het is moeilijk vergelijken met de zomer van 2009. We lanceren dit jaar negen extra bestemmingen vanop Charleroi. In 2009 vervoerden we zo'n 3,8 miljoen passagiers, dit jaar zouden dat er 4,1 miljoen moeten zijn".

Topman Micheal O'Leary zegt dat hij met 62 luchthavens in Europa onderhandelt over nieuwe routes voor Ryanair. Daar is ook Oostende bij. "Een eerder voorstel is afgewezen, maar de deur om te praten is niet gesloten", dixit McNamara. Maar hij wees erop dat een komst voor de zomer moeilijk wordt. "Er zijn 6 à 8 weken nodig om boekingen te kunnen doen".

Comments