Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

RVA leverde in tien dagen al 4.164 werkkaarten

Geplaatst 9 nov. 2010 07:57 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:57 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het aanwervingsplan voor jonge en oudere werkzoekenden dat op voorstel van minister van Werk Joëlle Milquet door de ministerraad in december goedgekeurd werd, heeft ervoor gezorgd dat tussen 4 januari en 15 januari al 4.164 werkkaarten aan werkzoekenden afgeleverd werden. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het nieuwe aanwervingsplan werd "win-winplan" gedoopt.

Van die werkkaarten, noodzakelijk om van de maatregelen te kunnen genieten, gingen er 1.118 naar werkzoekenden jonger dan 26 jaar die niet over een diploma secundair onderwijs beschikken, 475 naar werkzoekenden jonger dan 26 jaar die over een diploma secundair onderwijs beschikken maar niet over een diploma hoger onderwijs, 922 naar werkzoekenden van minstens 50 jaar en 1.649 naar werkzoekenden die tussen een en twee jaar werkloos zijn.

Om werkgevers en werkzoekenden voldoende vertrouwd te laten raken met het aanwervingsplan, wordt op dinsdag 19 januari gestart met een grootse communicatiecampagne in de geschreven pers, op de radio en via het internet.

De promotiecampagne moet lezers en luisteraars voor meer informatie doorsturen naar de nieuwe website die de RVA lanceerde voor het aanwervingsplan: www.winwinplan.be.

Comments