Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Oostends bedrijf heeft grootste kraan van West-Vlaanderen

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De firma Thys investeert fors in nieuw materiaal. ‘Onze nieuwste kraan kan 400 ton tillen en kan tot 140 meter worden uitgeschoven', zegt Gerard Thys. Dit meldt Het Nieuwsblad deze morgen.

Gerard Thys is destijds begonnen als handelaar in oude metalen, maar zijn bedrijf verhuurt tegenwoordig ook steeds meer kranen.

‘Tegenwoordig maakt de kraanverhuur 60 procent van de omzet uit. Mijn kinderen zitten volop in de zaak en hebben elk hun afdeling. Geert bekommert zich om de kranen, Kurt om de tankcleaning en Linda om de metalen. Zelfs mijn kleinzoon is aan het werk in het bedrijf', zegt Gerard Thys.

De zaakvoerder investeerde onlangs maar liefst 3 miljoen euro in een nieuwe kraan. ‘De elf kranen worden nu aangevuld met een grote kraan die 400ton kan tillen en kan uitgeschoven worden tot 140meter. De machine zal vooral ingezet worden in de bouw om andere kranen op te bouwen of af te breken op plaatsen waar niemand bij kan. De eerste resultaten zijn fantastisch. Omdat we de enige kraan hebben in de provincie die zoveel gewicht kan tillen, verwacht ik veel werk uit West- en Oost-Vlaanderen', zegt Thys.

De investering van 3 miljoen euro, de grootste uit de geschiedenis van het bedrijf, vindt Gerard Thys verantwoord. ‘Enkel voor mezelf zou ik zo'n investering niet doen. Maar mijn kinderen nemen het bedrijf ooit over en dan is zo'n bedrag wel te verantwoorden. Ten slotte gaat de kraan toch gemakkelijk twintigjaar mee.'

Gerard Thys zelf ligt niet wakker van de nieuwste aanwinst. ‘Het is modern materiaal, maar mijn kleinzoon rijdt ermee.'

De kraan huren kost tussen 7.000 en 12.000euro per dag, afhankelijk van hoe hoog de kraan moet tillen.

Comments