Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Oostende lanceert nieuw bouwproject

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het stadsbestuur van Oostende stelt twee nieuwe huisvestingsprojecten voor die meer dan 130 nieuwe woningen moeten opleveren, dit schrijft Trends.

Een aantal woningen is gereserveerd als bescheiden woonst of woning voor eennoudergezinnen. Het stadsbestuur zoekt voor de realisatie van de projecten steun bij de private sector. In 2011 moeten de projecten klaar zijn.

Het grootste huisvestingsproject komt op een deel van de voormalige militaire site Bootsman Jonson. Er is volgens schepen Nancy Bourgoignie (sp.a) plaats voor 130 woongelegenheden. Veertig daarvan zijn gereserveerd als bescheiden woning met twee of drie slaapkamers.

De verkoopprijs mag niet hoger liggen dan 120.000 en 140.000 euro, afhankelijk van het aantal slaapkamers. De grond is in de prijs inbegrepen, de btw en garage niet.

Op twee locaties, in de Kaaistraat en de Torhoutsesteenweg, gaat Oostende door een private partner woningen voor eenoudergezinnen laten realiseren.

Oostende kent momenteel 3.500 eenoudergezinnen, een pak meer dan het Vlaamse gemiddelde. De bouwheer zal ook 27 jaar voor het eigenaarsonderhoud van deze woningen moeten instaan.

De toekenning van deze woningen zal via het sociaal verhuurkantoor gebeuren. "In beide gevallen doen we een oproep naar de private sector om deze projecten te realiseren onder onze voorwaarden", zegt schepen Bourgoignie. "De stad zal telkens de grond inbrengen. Door het opleggen van de maximumprijzen bij de huizen op de voormalige site Bootsman Jonson willen we de kans bieden aan gezinnen met kinderen om kwalitatief en betaalbaar te wonen in het centrum van de stad. Uiteraard mikken we op vaste bewoning."

Comments