Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Oostende blijft windmolens bouwen op Oosteroever

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het stadsbestuur wil de kaai in de voorhaven nog uitbreiden. Daar worden momenteel de windmolens gebouwd die later een vaste plek zullen krijgen in de Noordzee, schrijft Het Nieuwsblad.

Jean-Marie Dedecker (LDD) stelde op de gemeenteraad heel wat kritische vragen over de plannen voor windmolenbouw op de Oosteroever. Hij stelde vast dat de bouw momenteel stil ligt, dat de terreinen er verlaten bij liggen en dat er binnenkort wellicht zelfs geen betonnen sokkels meer gebouwd worden omdat er overgeschakeld wordt op metaalbouw.

'Er werd 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuur en uiteindelijk werden er maar zes sokkels gebouwd. Van de mooie verhaaltjes van destijds klopt niet veel meer en het dempen van het Visserijdok wordt nu overbodig', stelde Dedecker.

Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) verdedigde de investeringen en plaatste een kritische noot bij het plan voor het dempen van het Visserijdok: 'Dat dok zal enkel gedempt worden als de economische noodzaak zich aandient. Met de windmolens ligt dat anders. Nu is slechts een zevende van alle projecten met windmolens opgestart. Het is dus een sector met toekomst en daar wil Oostende een rol in spelen.

De investering van 4,5 miljoen euro delen door zes sokkels is dus een foute redenering. Er werd destijds gekozen voor beton omdat de staalprijs te hoog was. Nu is dat anders en kiest men voor stalen sokkels. Ook dat kan op de site van de Oosteroever. De zwaarlastkaai was wel degelijk nodig en kan zelfs nog uitbreiden als de vraag zich stelt.'

Comments