Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Ondernemend Oostende gaat voor hernieuwbare energie

Geplaatst 9 nov. 2010 07:57 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:57 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Ondernemend Oostende blies maandagavond verzamelen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Kursaal. Het centrale thema was energie.

Dat Electrawinds elektriciteit wil leveren aan een stadion op het WK voetbal in Zuid-Afrika, was een van de vele elementen in het promotiefilmpje rond hernieuwbare energie tijdens Ondernemend Oostende. Het centrale thema van de hele avond was immers energie, en daarrond formuleerden de ondernemers uit de regio enkele boodschappen voor de beleidsmensen, zo meldt Het Nieuwsblad.

'Onze regio gaat voluit voor nieuwe energie', zei Raf Jacxsens, regiovoorzitter van Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. 'We denken spontaan aan wind- en zonne-energie, maar het thema dekt een grotere lading.' Onder meer de bezorgdheid over het postgebouw, de communicatie rond de Oosteroever en de toekomst van de luchthaven kwamen aan bod.

'Energie is geld. Als ondernemers weten we dat een renovatieproject als het postgebouw avontuurlijk is, en daarom vragen we om te letten op de uitgaven van het project. Alles moet goed opgevolgd worden, zodat er geen put gemaakt wordt en er geld genoeg in reserve is voor de toekomst', aldus Jacxsens.

Voor het Oosteroeverproject vroeg hij een betere communicatie. 'De bedrijven op de site moeten beter geïnformeerd worden. Het Economisch Huis kan hier een belangrijke rol spelen. En voor de luchthaven vragen we ten slotte duidelijkheid aan de bevoegde minister, omdat er geen schot komt in de nieuwe uitbating ervan', zei Jacxsens nog.

Ondernemend Oostende pleitte er ook voor om de krachten van de havens in Oostende en Zeebrugge te bundelen. Unizo vroeg verder aandacht voor een sterk pandenbeleid, met het Feest- en Kultuurpaleis als voorbeeld, en de horecasector wil een grotere instroom van opgeleid personeel zien.

Comments