Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Nieuwe toekomst voor Oostendse vismijn

Geplaatst 9 nov. 2010 08:01 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:01 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Met de aanstelling van de Zeebrugse Visveiling als overnemer van de Oostendse vismijn start er een nieuwe toekomst. 'We worden een grote Europese speler', zegt Noël Devisch in Het Nieuwsblad.

In december deed Oostende haar vismijn van de hand aan de Vlaamse overheid voor 4,6 miljoen euro en overname van de schulden. De Vlaamse overheid duidde de Zeebrugse Visveiling (ZV) aan als erfpachthouder voor 66 jaar.

'De kandidatuur van Urk uit Nederland was onontvankelijk, want hun dossier was niet volledig', vertelt Vlaams minister Hilde Crevits.

Met de overname van de Oostendse vismijn komt een einde aan bijna 100 jaar stadssteun. Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A): 'De oorspronkelijke overeenkomst dateert van 1912. De Europese Commissie oordeelde dat stadssteun niet meer kon en het is dankzij het initiatief van de Vlaamse Regering dat er nu een nieuwe partner is die zal investeren. Ik vind dit positief en het was ook de enige manier om de vismijn te redden.'

Noël Devisch (ZV): Met een omzet van 65 miljoen euro worden we een grote Europese speler, ideaal gelegen tussen Noord en Zuid. Aanvoerders en handelaars zullen een stabiele markt krijgen en de ervaringen in Zeebrugge tonen aan dat er zeker een toekomst is voor Oostende.'

Comments