Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Nieuwe energie maakt Oostende sexy op de arbeidsmarkt 2

Geplaatst 9 nov. 2010 07:58 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:58 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Economisch Huis wil meer Oostendse jongeren in de badstad houden. Het schuimt daarvoor diverse afstudeerbeurzen in Vlaanderen af schrijft Het Nieuwsblad.

De promotiestand van het Economisch Huis Oostende is onder meer te gast op afstudeerbeurzen van de Universiteit Gent en Leuven en op de beurs van de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende. Onder de noemer Oostende Rocks wil het Economisch Huis de Oostendse bedrijven promoten bij afstuderende jongeren.

'Hoewel er in de regio nog steeds negen procent werkloosheid is, geraken er vandaag zo'n 600 vacatures niet ingevuld. Als de economie weer aantrekt, zal dat snel stijgen tot een kleine duizend. We moeten dus talent uit eigen regio stimuleren om aan de kust te blijven wonen en werken. Daarnaast moeten we ook creatieve mensen aantrekken uit heel Vlaanderen. We zijn vorig jaar stilletjes begonnen, maar we moeten deze inspanning nog vele jaren volhouden', licht schepen Bart Bronders (SP.A) de campagne toe.

Het Economisch Huis promoot vooral de mogelijkheden rond duurzame energie in Oostende. 'Nieuwe energie maakt onze stad sexy op de arbeidsmarkt. In deze sector kiest men ofwel voor ervaren mensen die van job veranderen, ofwel voor jonge leeuwen die zich willen inwerken. Ook de zorg- en bouwsector blijven nog steeds mensen rekruteren. En de logistieke sector mag dan wel moeilijke jaren achter de rug hebben, ze blijven toch belangrijk voor de tewerkstelling in de regio', aldus Bronders.

Wie langskomt bij de stand van het Economisch Huis en interesse toont in de regio, krijgt telkens een fietszadelhoesje mee naar huis. 'Een leuk hebbedingetje voor studenten', besluit Bronders.

Comments