Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Nieuwe businessclub brengt bedrijven samen

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Economisch Huis en opleidingsinstituut Syntra West hebben samen een nieuwe businessclub opgericht voor medewerkers van bedrijven uit de regio, meldt Het Nieuwsblad.

In tegenstelling tot andere clubs, richt de nieuwe vereniging zich niet op zaakvoerders, maar wel op werknemers.

'De bedrijfscultuur in de regio is er vandaag niet echt op gericht om ook het kader en het middenkader te betrekken bij netwerkgelegenheden. Enerzijds omdat de bedrijfsleiding hier niet onmiddellijk het nut van inziet, anderzijds omdat het soms ongepast lijkt om met een grotere delegatie aanwezig te zijn. Via de infoavonden van de nieuwe Businessclub willen wij juist dat het gezicht van de gewone medewerker ingeburgerd raakt. Hierdoor zal het contact tussen de bedrijven persoonlijker worden', zegt schepen en voorzitter Bart Bronders.

Uit een enquête bleek dat zestig procent van de ondervraagde bedrijven achter het nieuwe initiatief stond. Opleidingsinstituut Syntra West zorgt voor de contacten in de hele regio.

'Het Economisch Huis en Syntra West willen de betrokkenheid van de medewerkers vergroten en hebben een ruim opleidingsaanbod. Dit initiatief past zeker in dat plaatje', zegt marketingdirecteur Chris Jonckheere.

De Businessclub zal vier keer per jaar samenkomen. Een eerste infoavond werd al gepland op 21april. Paul Desender, ceo van Electrawinds, zal de kersverse leden toespreken.

Comments