Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Nieuw Q-label bekroont kwaliteit in horeca aan de kust

Geplaatst 9 nov. 2010 08:01 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:01 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

21 horecaondernemingen kregen gisteren het Q-label. Dat gloednieuw kwaliteitslabel beoordeelt vooral de klantvriendelijkheid, de netheid en het onthaal. Dit schrijft Het Nieuwsblad.

De uitreiking van de eerste Q-labels vormde de apotheose van het project 'De Vlaamse kust: een zee van kwaliteit'. Van de 32 horecaondernemingen die zich vorig jaar inschreven om een kwaliteitsopleiding te volgen, mochten er gisteren 21 het felbegeerde label, dat twee jaar geldig is, in ontvangst nemen.

'Deze horecabedrijven, verspreid over de hele kust, hebben met succes een doorgedreven kwaliteitstraject gevolgd', legt Stefaan Gheysen uit, afgevaardigd bestuurder van Westtoer. 'Vijf consulenten en een professionele trainer hebben de deelnemers begeleid. Niet de infrastructuur, maar wel de dienstverlening en de gastvrijheid stonden centraal. Met de opleiding wilden we die dienstverlening verhogen. Want met meer aandacht voor kwaliteit kan de Vlaamse kust zich nog meer onderscheiden', zei Gheysen.

Naast de opleiding en de indiening van een kwaliteitsdossier kregen de deelnemers ook anonieme controleurs over de vloer. Hun oordeel en dat van een onafhankelijke jury waren de maatstaven voor het behalen van het label.

Een van die kwaliteitsdossiers die door de jury werden goedgekeurd, was dat van het vakantiedomein Westhoek in Oostduinkerke. 'Onze slogan is: We love to say yes. We willen zoveel mogelijk toegemoet komen aan de wensen van onze klanten', zegt verantwoordelijke Dominique Lemey.

Andere ondernemers die in de regio het label behaalden zijn restaurant Botticelli, hotel Ter Zilte, brasserie Kaaizicht en hotel Cosmopolite in Nieuwpoort, de hotels Glenmore, Ramada, Europe, Pacific, Andromeda en het restaurant De Lobster in Oostende, Kaffethuis de Toogoloog in Middelkerke, hotel Hof ter Duinen en tearoom Rubens in Oostduinkerke en het Parkhotel en hotel Ambassador in De Panne.

Comments