Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Nederlandse hotelketen Is nieuwe uitbater van Thermae Palace

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De familie Desimpel heeft besloten om de uitbating van het Thermae Palace Hotel in handen te geven van de hotelketen Apollo Hotels & Resorts. Het personeel werd gisteren op de hoogte gebracht, zo schrijft Het Nieuwsblad.

De groep Desimpel, eigenaar van het Thermae Palace Hotel, maakte eind vorig jaar bekend dat het op zoek ging naar een internationale keten om het hotel uit te baten. En nu is de keuze dus blijkbaar op Apollo Hotels & Resorts gevallen. Het personeel van het hotel werd gisteren op de hoogte gebracht van de veranderingen die vanaf 1 april ingaan.

'Na gesprekken met vele organisaties hebben we uiteindelijk besloten om met Apollo Hotels & Resorts in zee te gaan, omdat de groep professioneel gerund wordt door een aantal bevlogen ondernemers. De keten beschikt over de juiste schaalgrootte, heeft verstand van wellness en kent bovendien de persoonlijke benadering die nodig is om dit bijzondere hotel opnieuw succesvol te maken', legt voorzitter Christophe Desimpel uit.

Icoon in hotelwereld

Apollo Hotels & Resorts exploiteert momenteel elf bedrijven in Nederland, waaronder het wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het Wyndham Apollo Hotel Amsterdam.

Algemeen directeur Bas Tolmeijer is vereerd met de nieuwe uitdaging. 'Onze onderneming is gespecialiseerd in het uitbouwen van een langdurig gezonde onderneming. Thermae Palace is een icoon in de Belgische hotelwereld dat het verdient om een prachtige toekomst te krijgen, met gevoel voor het rijke verleden.'

Uniek welnessresort

Tolmeijer en Desimpel zijn geen onbekenden van elkaar. Beide ondernemers delen al vijftig procent eigendom in het Apollo Arthotel Brugge. En van dat hotel is ook de nieuwe algemeen manager van het Thermae Palace afkomstig: Gunther Beeckman. Hij volgt Jef Moons op, die na 12 jaar afscheid neemt.

'Het is de intentie om het complex in drie fasen naar de top te brengen. Dit jaar nog zal een optische facelift van de openbare ruimten worden uitgevoerd en moet onze conceptuele visie verder vorm krijgen. In tweede instantie zullen het hotel en de conferentiefaciliteiten worden aangepakt. De laatste fase behelst de creatie van een uniek wellnessresort in de gewelven van het complex. Aangezien hier in het verleden gelijksoortige faciliteiten waren, is het bouwtechnisch relatief eenvoudig te realiseren'.

De investering in verschillende fases zal in totaal zo'n 22 miljoen euro kosten. De volledige renovatie moet in 2014 afgerond zijn.

Comments