Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Minister feliciteert schepen Bronders voor actieplan Erfgoed

Geplaatst 9 nov. 2010 07:57 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:57 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Vlaams Minister Geert Bourgeois, onder meer bevoegd voor onroerend erfgoed, bracht vorige week een werkbezoek aan Oostende. Het onderwerp van deze meeting waren de toeristische dossiers, erfgoed en monumenten.

Tijdens het bezoek kreeg schepen Bart Bronders (sp.a) opvallende felicitaties voor zijn actieplan Bouwkundig Erfgoed. Miek Goossens van Vlaamse Overheid, Ruimte en Erfgoed noemde het plan ‘exemplarisch’ voor Vlaanderen. Nergens werd zo’n beleidskader ontwikkeld voor het omgaan met bouwkundig erfgoed. Zij benadrukte ook dat niet alles op de inventaris van het bouwkundig erfgoed noodzakelijk dient te worden behouden.

Minister Bourgeois prees ook de goede samenwerking tussen de stad Oostende en de diensten van erfgoed (van het Vlaamse Gewest).

Het was de vzw Dement die de minister had uitgenodigd. Er stond onder meer een bezoek aan koffie- en eethuis ’t Groot Huys in de Karel Janssenslaan op het programma. Ook het Ostend Guesthouse in de Nijverheidstraat en Hotel Mondo in de Hippodroomwijk kregen het gezelschap over de vloer. De minister was bijzonder positief over de bezochte realisaties.

‘Oostende heeft meer in petto dan zon, strand en zee. Dit bewijst haar bouwkundig erfgoed en de mogelijkheid om dit voor verblijfstoerisme te benutten’, stelde minister Geert Bourgeois.

Hij loofde de erfgoedwandelingen en verzekerde het stadsbestuur dat hij steun zal uittrekken om Oostende in het buitenland ook te promoten. ‘Er waait in Oostende een goede wind inzake erfgoedzorg’, aldus de minister.

Bart Bronders is tevreden met de aanmoedigingen van de minister en Vlaamse administratie. ‘Het is een onafhankelijke en dus objectieve bevestiging dat we op de goede weg zijn in Oostende inzake bouwkundig erfgoed’.

Comments