Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Meer dan de helft met auto naar werk

Geplaatst 9 nov. 2010 07:58 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:58 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Maar liefst 55 procent van de mensen neemt de auto om te gaan werken. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring. Aan het onderzoek namen vorige maand 6.800 mensen deel, zo meldt De Tijd.

Volgens Touring is het niet dat we allemaal zo graag met de auto rijden en in de file staan, maar nemen we gewoon uit noodzaak, bij gebrek aan een evenwaardig alternatief, de auto.

Slechts 20 procent kiest voor openbaar vervoer, 11 procent voor fiets of te voet en 8,5 procent gaat met de motor werken.

Wie met de auto rijdt, legt in de meeste gevallen ook nog veel kilometers af: zo rijdt 44 procent van de mensen meer dan 15.000 km per jaar en rijdt slechts een minderheid van 17 procent minder dan 10.000 km per jaar. Tien procent van de deelnemers antwoordde niet met de wagen te rijden.

De mobiliteitsorganisatie stelt dat er onvoldoende faciliteiten zijn om voor een ander transportmiddel te kiezen dan de auto. 'Herhaaldelijk klagen wij aan dat je de auto bijna nergens gratis kan achterlaten aan haltes van het openbaar vervoer. Deze transitparkings zijn cruciaal om het autoverkeer te verminderen. Vooral Brussel, als Europese hoofdstad, schiet hier schromelijk tekort', luidt het.

Comments