Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Medios stuurt containers met bedden naar Banjul

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

In de haven hebben medewerkers van Medios en stadsdiensten twee containers geladen die zullen verscheept worden naar Banjul (Gambia). De containers bevatten 72 ziekenhuisbedden, zetels, kledij en klein materiaal zoals rolstoelen. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

'We kregen van de Oostendse ziekenhuizen een schenking van ziekenhuisbedden. In totaal zullen over een periode van anderhalf jaar vijf containers verscheept worden naar Banjul. Er gaan ook twee containers met bedden naar Roemenië', zo duidt dokter Juan Willems, voorzitter van Medios. Hij wijst er op dat Medios zich in de toekomst meer wil toeleggen op het sturen van medisch materiaal.

Een tiental vrijwilligers hielpen mee met het laden, maar toch heeft de Oostendse hulporganisatie die al 30jaar actief is, nood aan extra krachten. 'Om materiaal op te halen en de winkel in de Overvloedstraat te bemannen, kunnen we iedereen gebruiken', aldus Juan Willems. De containers die gisteren werden geladen, vertrekken per schip naar Spanje en nadien naar Banjul.

Comments