Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Luchthaven van Oostende opnieuw open

Geplaatst 9 nov. 2010 08:00 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:00 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Belgische luchtruim boven de Noordzee en de luchthaven van Oostende zijn heropend, meldt Etienne Schouppe, Staatssecretaris voor Mobiliteit. De luchthaven was gesloten voor de oprukkende aswolk van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull. De luchthavens van Schiphol en Rotterdam blijven gesloten. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Het Belgische luchtruim boven de Noordzee bevindt zich momenteel opnieuw buiten de zwarte zone no fly. Het gebied bevindt zich nu in de rode zone ('low contamination'). Er worden voor vandaag geen bijkomende problemen verwacht in ons luchtruim.

Brussels Airport is open maar passagiers van sommige vluchten moeten rekening houden met vertragingen tengevolge van de sluiting van de luchthaven van Schiphol.

Extra Eurostar-treinen

Op de luchthaven van Charleroi werden twee vluchten, afkomstig van Dublin en Glasgow, afgelast. Ook een vertrekkende vlucht naar Glasgow werd geannuleerd. De luchthaven van Oostende is wel gesloten vanaf 8 uur. Eurostar maandag vier extra treinen met bestemming Groot-Brittannië ingezet.

Schiphol

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft alle Europese vluchten van en naar Schiphol tot 13.30 uur geannuleerd. Binnenkomende intercontinentale vluchten worden omgeleid naar de luchthavens van Parijs, Brussel, Düsseldorf en Frankfurt. Van de uitgaande langeafstandsvluchten zijn er inmiddels vier geannuleerd, laat KLM weten.

Via de intercom adviseert Schiphol de reizigers op weer naar huis te gaan en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Groot-Brittannië

De Londense luchthavens Gatwick en Heathrow zijn om 8 uur Belgische tijd gedeeltelijk heropend. Tot 14 uur kunnen er op Gatwick alleen vliegtuigen vertrekken en zal er geen enkel landen. Op Heathrow, de grootste draaischijf van het Europese luchtverkeer, zal een beperkt aantal vliegtuigen opstijgen en landen, en zullen er vertragingen en annuleringen zijn. De sluiting heeft ook gevolgen gehad voor luchthavens die in verbinding staan met Heathrow en Gatwick. Stansted en Luton ten noorden van Londen bleven open, de luchthavens van Manchester, Liverpool en Leeds heropenden maandag. De vlieghaven van Aberdeen heropent niet voor 14 uur, die van Dublin niet voor 13 uur.

Comments