Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

LD Lines en TransEurope Ferries bundelen krachten

Geplaatst 9 nov. 2010 07:58 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:58 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

LD Lines en TransEuropa Ferries gaan vanaf half maart de krachten bundelen op de veerdienst Oostende-Ramsgate. Dat meldt De Tijd.

De beide ondernemingen zullen samen de commerciële aspecten van de vracht- en passagiersverbinding behartigen. Bij de start van de samenwerking zal de ferry Norman Spirit (ex-RMT Prins Filip) verhuizen van de lijn Boulogne-Dover naar Ramsgate-Oostende. Het schip wordt daarbij omgedoopt naar Ostend Spirit.

Bij de samenwerking zal LD Lines het voortouw nemen bij het toeristenvervoer terwijl TransEurope Ferries zich zal blijven toeleggen op vrachtvervoer en scheepsoperaties. LD Lines wil via de samenwerking nieuwe activiteiten aantrekken uit de Benelux, Duitsland en Oost-Europa.

De samenwerking zal leiden tot een modernisering van de vloot op de lijn Ramsgate-Oostende. Eén van de huidige schepen op de vloot wordt vervangen door de Ostend Spirit. Dit schip zal dagelijks twee retourovertochten maken met een duurtijd van vier uur. De RMT Prins Filip werd in 1991 gebouwd. In 1997 verliet het schip Oostende. "De terugkomst van dit schip heeft ook een emotionele waarde", zegt havenvoorzitter Johan Vande Lanotte in De Tijd. "Daarnaast is dit een signaal dat we het ergste van de crisis hebben doorstaan en ons aan het wapenen zijn voor de toekomst."

De nieuwe dienst zal starten met een lanceerprijs van 24 pond voor een enkele reis voor een auto en vijf inzittenden. LD Lines is op heden actief op de verbindingen Dover-Boulogne, Newhaven-Dieppe en Portsmouth-Le Havre.

Comments