Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Landbouwkrediet gaat voor de zeelucht van Hotel Royal Astor

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De wielrenners van Landbouwkrediet Cycling Team slapen zaterdagavond in Hotel Royal Astor in Oostende, meldt Het Nieusblad. Genieten van de gezonde zeelucht als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen.

Hotel Royal Astor ligt in de Hertstraat op slechts enkele stappen van het strand en zo'n honderd meter van het Casino-Kursaal. Aan de receptie is duidelijk te zien dat de wielrenners van Landbouwkrediet graag geziene gasten zijn in het hotel. Een poster van het team springt er in het oog tussen andere folders.

Open armen

Landbouwkrediet Cycling Team is vooral bekend van veldrijders Sven Nys en Davy Commeyne. Maar de ploeg heeft meer talent. Dat bewezen Frédéric Amorison en Bert Scheirlinckx deze week nog met een respectievelijke vijfde en elfde plaats tijdens de eerste rit van de Driedaagse van De Panne.

Ignace Vanheste, eigenaar van Hotel Royal Astor, zal de wielerploeg straks met open armen ontvangen. ‘Het is het derde jaar op rij dat het Landbouwkrediet Cycling Team bij ons logeert voor de Ronde van Vlaanderen. Ook voor andere koersen in de provincie is de ploeg hier in het verleden al blijven overnachten', zegt Ignace.

Sponsoring

‘We ontvangen dit weekend in totaal een vijftiental mensen. Financieel belangrijk voor het hotel zou ik het niet echt noemen, want het is een vorm van sponsoring. Ik ben zelf wielerliefhebber en zot van de Ronde, dus ik heb veel sympathie voor de ploeg', vertelt Ignace Vanheste.

Het hotelpersoneel hoeft straks geen extra inspanningen te leveren voor de wielrenners. ‘We moeten enkel wat meer handdoeken leveren voor de vele massages die de renners krijgen. Maar voor de rest verlangt de ploeg niet om een speciale behandeling te krijgen in vergelijking met andere gasten. We proberen hen zo goed mogelijk te ontvangen, net zoals we dat met iedereen doen in het hotel', aldus nog Vanheste.

De renners van Landbouwkrediet komen zaterdag toe in Oostende en vertrekken zondagmorgen opnieuw.

Duimen

‘Tijdens hun weekend van de Ronde van Vlaanderen in Oostende hebben de renners telkens twee afspraken op hun agenda staan: overnachten in het Hotel Royal Astor en gaan eten in restaurant Benny in de Vlaanderenstraat. Wellicht zal dat ook dit jaar op het programma staan. Samen met een goede Ronde van Vlaanderen rijden natuurlijk. Wij duimen alvast', besluit Ignace Vanheste.

Comments