Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Konterdam krijgt nieuwe voetpaden

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Dit en volgend jaar wordt op de wijk Konterdam fors geïnvesteerd in nieuwe voetpaden. Burgemeester Vandecasteele stelt inwoners gerust over de hinder schrijft Het Nieuwsblad.

De wijk Konterdam had de voorbije jaren vaak te lijden onder openbare werken. Het ging daarbij om riolerings- en wegeniswerken waarbij het hart van de oude wijk langs de en zijde van de A10 volledig werd vernieuwd, inclusief de voetpaden.

Na heel wat hinder was er wel een mooi resultaat met een heraanlegde centrale Zandvoordestraat en verkeersluwere straten en heringerichte pleinen in de wijk. ‘We hebben jaarlijks 700.000 euro die we spenderen aan enkel de aanleg van voetpaden, zonder dat er grote wegenwerken gebeuren', zo duidt burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A).

‘Met het budget van dit jaar pakken we de overzijde van de A10 aan. Zo zullen de straten tussen de Oprit, Gistelsesteenweg en A10 nieuwe voetpaden krijgen. In een latere fase komt ook de dijk rondom de Oudstationstraat aan de beurt.'

De burgemeester maakt zich sterk dat de hinder daarbij beperkt blijft en straten geen maanden onbereikbaar zullen zijn. ‘In 2010 spenderen we het budget bijna helemaal aan de Konterdam. Werken zullen nog dit jaar starten en uitgevoerd worden dit en volgend jaar', zo duidde de burgemeester. Hij liet ook duidelijk verstaan dat er in 2012, het jaar van de verkiezingen, geen grote openbare werken zullen gebeuren.

Comments