Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Kmo's werven weer volop aan

Geplaatst 9 nov. 2010 08:03 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:03 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Vier op de tien kmo's willen nog dit jaar nieuwe medewerkers rekruteren. Dat blijkt uit een enquête van SD Worx, zo meldt De Standaard. De toename van werk en de uitbreiding van bedrijven zijn de voornaamste redenen voor het stijgend aantal vacatures.

Uit een ondervraging bij 767 kmo-bedrijfsleiders blijkt 38 procent dit jaar nog nieuwe medewerkers te willen aanwerven. Het gaat daarbij vooral om grotere kmo's (50-99 werknemers) en ondernemingen in de industriesector (44 procent).

In 79 procent van de gevallen zouden de bedrijfsleiders een voltijds contract willen voorleggen. Zowel bedienden (66 procent) als arbeiders (43 procent) zijn gewenst. Ook naar kaderleden (8,5 procent) is vraag. Medewerkers met 1 tot 5 jaar ervaring zijn het meest gevraagd, maar 44 procent van de bedrijfsleiders zegt dat ook schoolverlaters in aanmerking komen voor een job binnen hun onderneming.

Opvallend genoeg zegt het merendeel van de kmo's (53 procent) moeilijkheden te hebben om geschikte kandidaten te vinden. Vooral in de secundaire sector en in de grotere kmo's blijven de vacatures leeg.

Comments