Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Kalsijdebrug wordt veilig knooppunt

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De gevaarlijke verkeerssituatie voor fietsers langs de Torhoutsesteenweg krijgt een oplossing met onder meer de aanleg van een fietstunnel, schrijft Het Nieuwsblad.

De Torhoutsesteenweg, tussen de Kromme Elleboog tot voorbij de Kalsijdebrug over het kanaal Nieuwpoort-Plassedale, is al een hele tijd een doorn in het oog van veel fietsers en fietsverenigingen. Daar moet binnenkort heel wat verbetering in komen, want het investeringsprogramma van minister Crevits (CD&V) voorziet in een resem belangrijke ingrepen.

'De N33 of de Torhoutsesteenweg tussen Gistel en Oostende is een heel belangrijke, maar ook druk bereden verbindingsweg', zegt Herman Lodewyckx, van de werkgroep Fietseling. 'Het is er ronduit gevaarlijk voor de fietsers en zeker voor de jeugd, die langs daar naar school rijdt. De overheid voorziet nu in de aanleg van vrijliggende fietspaden vanaf de Kalsijdebrug tot de Kromme Elleboog en dat is zeker geen overbodige luxe.' Ter hoogte van de Kalsijdebrug wordt bovendien een oud knelpunt op de nonstopfietsroute langs het kanaal weggewerkt door er in een koker onder de N33 te voorzien. 'Heel wat fietsroutes ontmoeten elkaar ter hoogte van de brug. Een tunnel is zeker een pluspunt om het fietsverkeer op het jaagpad langs de Vaartdijk Noord veiliger te maken. Ik ben uiteraard tevreden dat men ernstig investeert in fietsinfrastructuur. Dat is het resultaat van voorstellen uitgewerkt door een door de minister samengesteld Fietsteam, waarin echter jammer genoeg niemand van de belangengroepen of fietsverenigingen zit. Men spreekt misschien wel veel over fietsers, maar te weinig mét fietsers', aldus Lodewyckx.

Comments