Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

IMF-topman tegen te snelle afbouw staatssteun

Geplaatst 9 nov. 2010 07:57 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:57 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Overheden mogen hun stimulusmaatregelen niet te snel afbouwen, anders bestaat de kans op een tweede recessie, een zogenoemde 'double dip recession'. Dat heeft Dominique Strauss-Kahn, de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maandag gezegd, zo meldt Trends.

'De wereldwijde economie is zich aan het herstellen, maar het herstel blijft erg breekbaar', aldus Strauss-Kahn in een speech aan de universiteit van Tokio.

Er moet nu al een plan worden opgesteld om de stimulusmaatregelen af te bouwen, maar dat plan moet nog niet geïmplementeerd worden.

'In de meeste landen wordt de groei nog altijd ondersteund door overheidsmaatregelen. Zo lang de private vraag niet sterk genoeg is om op te wegen tegen de nood aan overheidsbeleid, moet je daar niet van afstappen', wordt de IMF-topman geciteerd door de BBC.

Strauss-Kahn zei eerder deze maand wel dat het herstel van de globale economie 'sneller en sterker' optreedt dan verwacht. Economieën wereldwijd werden uit de recessie getrokken door meer dan 2 biljoen dollar overheidsuitgaven.

Het IMF verwacht momenteel een wereldwijde economische groei van 3,1 procent voor 2010, maar dat cijfer zal mogelijk nog opwaarts herzien worden.

Comments