Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Heraanleg Nieuwlandstraat en Stuiverstraat: start voorbereidende werken

Geplaatst 9 nov. 2010 08:00 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:00 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

In september 2010 wordt gestart met de heraanleg van de Nieuwlandstraat (tussen Leffingestraat en Elisabethlaan) en de Stuiverstraat (tussen Nieuwlandstraat en Sint-Catharinaplein). De riolering en het wegdek worden vernieuwd. De aannemer is momenteel nog niet gekend.

Voorafgaand aan de rioleringswerken voeren de nutsmaatschappijen werken uit om de oude kabels en leidingen (water, gas, elektriciteit, telefoon, …) te vernieuwen. Daarom wordt op maandag 14 juni 2010 gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De trottoirs van de Nieuwlandstraat tussen de Blauwkasteelstraat en de Stuiverstraat (fase 1A) worden opgebroken. Er is plaatselijk hinder voorzien. Aansluitend worden de trottoirs voorlopig hersteld.

De diverse fasen zien er als volgt uit

* fase 1A: Nieuwlandstraat - vak Blauwkasteelstraat - Stuiverstraat

* fase 1B: Nieuwlandstraat - vak Stuiverstraat - Elisabethlaan

* fase 1C: Stuiverstraat - vak Elisabethlaan - Nieuwlandstraat

* fase 1D: Stuiverstraat - vak Nieuwlandstraat - Torhoutsesteenweg

* fase 1E: Stuiverstraat - vak Torhoutsesteenweg - Sint-Catharinaplein

* fase 2: Nieuwlandstraat - vak Blauwkasteelstraat - Leffingestraat

Bedoeling is dat de nutsmaatschappijen de voormelde fasen achtereenvolgens afwerken. Aansluitend (vanaf september 2010) starten de wegwerkzaamheden.

Voor meer info kunt u terecht bij de directie Beheer, Ontwerp en Inrichting Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, vierde verdieping van het Stadhuis, kantoor 422, T 059/80.55.00 of per e-mail: openbaardomein@oostende.be.

Comments