Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Flor Tanghe neemt na 50 jaar afscheid van Syntra West

Geplaatst 9 nov. 2010 08:01 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:01 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Erwin Van der Kelen is de nieuwe voorzitter van Syntra West. Hij volgt Flor Tanghe op die er 50 jaar actief was, waarvan 15jaar als voorzitter.

Niemand die de organisatie van Syntra West beter kent dan Flor Tanghe (76). Hij was er vanaf dag één bij betrokken, in 1960, toen nog als het vormingsinstituut. Vandaag, 50jaar later, neemt Flor afscheid met gemengde gevoelens, zo schrijft Het Nieuwsblad.

'Natuurlijk zal ik de onderneming missen. Het grootste deel van mijn leven heeft zich afgespeeld bij Syntra. Ik heb er nog les gevolgd, ik heb er les gegeven, ik heb in het directiecomité gezeten en ik was de afgelopen 15jaar voorzitter. Maar ik ben een tevreden man, en neem uiteraard niet definitief afscheid. Ik heb nu genoeg tijd om cursussen te volgen', lacht de kersverse erevoorzitter in de krant.

Flor Tanghe wordt binnen de organisatie opgevolgd door Erwin Van der Kelen (54), zaakvoerder van Hostellerie Kemmelberg.

'Ik ben de derde zaakvoerder van onze Hostellerie, en nu de derde voorzitter van Syntra West. Het verleden herhaalt zich dus', zegt Erwin. 'Ik wil in de eerste plaats hulde brengen aan mijn voorganger. Hij heeft het huis gemaakt tot wat het vandaag is. Naar de toekomst toe willen we het investeringsprogramma van Flor en het huidige managementteam verder zetten, zowel op het vlak van onze gebouwen als in hard- en software en in een interactieve website. We willen ook blijven innovatief werken ten dienste van werkend West-Vlaanderen. De productontwikkeling en onze opleidingen zijn de spieren van Syntra West en ook op communicatief en commercieel vlak willen we een stap verder gaan', aldus Erwin Van der Kelen, die aan de vooravond van de verkiezingen ook nog een politieke boodschap geeft. 'We zullen blijven lobbyen voor de sector en doen een oproep naar de politiek om niet te besparen op het domein onderwijs'.

Comments