Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Europese Commissie optimistisch over economisch herstel

Geplaatst 9 nov. 2010 08:02 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:02 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Volgens een rapport van de Europese Commissie verloopt het economisch herstel in Europa vlotter dan verwacht. Dat schrijft Trends.

In een tussentijdse raming heeft de Commissie maandag berekend dat de economie van de eurozone in 2010 met 1,7 procent zal groeien. In mei werd rekening gehouden met een groei met slechts 0,9 procent.

De bijgewerkte prognose becijfert de groei van de zeven grootste economieën van de 27 landen van de Europese Unie. Vooral Duitsland doet het beter dan voorspeld. De Commissie verwacht dat de Duitse economie in 2010 met liefst 3,4 procent zal toenemen.

In de rand van de optimistische prognose waarschuwt de Commissie er evenwel voor dat het herstel "fragiel" blijft. Zo wordt voor het tweede halfjaar gerekend op matige groei.

De directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, liet in een toespraak overigens zijn ongerustheid blijken over de langzame economische groei. Die langzame groei zou een rem zetten op de werkgelegenheid. Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie is het aantal werklozen sinds 2007 - als een gevolg van de wereldwijde economische crisis - met 34 miljoen toegenomen. Wereldwijd zitten 210 miljoen mensen zonder baan.

Comments