Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Electrawinds en Goekint bieden oplossing voor Colsol

Geplaatst 9 nov. 2010 08:01 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:01 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Er is een oplossing voor de nood aan opslagruimte voor de Oostendse armoedeorganisatie Colsol. Twee bedrijven, Electrawinds en drukkerij Goekint, slaan de handen in elkaar om een loods te huren. Colsol staat al 18 jaar in voor de bedeling van voedselpakketten voor armen in Oostende. Enkele maanden geleden dreigden ze te moeten stoppen. Door een sloop op de oosteroever hadden ze geen plaats meer de hulpgoederen die ze maandelijks uitdelen aan arme mensen, zo meldt Focus WTV op hun website.

Het was het moeilijkste jaar in de geschiedenis van Colsol. Maandelijkse delen de vrijwilligers zo’n 1200 voedselpakketten uit aan mensen die geen geld hebben om zelf inkopen te doen. Toen hun loods weg viel, dreigde de organisatie te stoppen.

De armoede en de vraag naar voedselpakketten is zo groot in Oostende dat het wegvallen van colsol ondenkbaar was. Een nieuwe opslagplaats vinden voor de voedselrantsoenen bleek niet gemakkelijk. Drukkerij Goekint en Electrawinds komen nu over de brug.

De voedselpakketten worden elke dinsdag en vrijdag uitgedeeld. De werking van Colsol draait volledig op vrijwilligers. De jongste is 50, de oudste ver in de zeventig. Met de nieuwe loods bij drukkerij Goekint heeft de ploeg weer zin om verder te doen.

Comments