Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Electrawinds bouwt één van eerste windmolenparken in Zuid-Afrika

Geplaatst 9 nov. 2010 08:00 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:00 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

In juni start in Zuid-Afrika het WK voetbal. De Rode Duivels zullen er niet bij zijn, maar het Oostendse bedrijf Electrawinds zal er wel de Belgische eer verdedigen. De groene stroomproducent bouwt momenteel een windturbine om het Nelson Mandela Bay stadion van elektriciteit te voorzien. Het gaat om één van de eerste windturbines in Zuid-Afrika, er komen er 25.

Het Oostendse energiebedrijf Electrawinds heeft een vergunning om een windmolenpark te bouwen in de Zuid-Afrikaanse havenstad Port Elizabeth. Het gaat om het eerste commerciële windturbinepark in Zuid-Afrika, waar de markt voor hernieuwbare energie nog helemaal open ligt.

Intussen is Electrawinds in ijltempo bezig met de bouw van een eerste windturbine. Die moet volgende maand al klaar zijn, wanneer het WK voetbal van start gaat. Want Electrawinds schenkt alle energie die door deze windturbine zal worden opgewekt aan het Nelson Mandela Bay Stadion, dat voor het WK gebruikt wordt.

Uiteindelijk komen er in Port Elizabeth 25 turbines die elk zo’n 100 meter hoog zijn. Het volledige windmolenpark zal energie leveren voor ongeveer 3000 gezinnen en moet klaar zijn tegen 2012.

Comments