Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Economische kopzorgen versnellen midlifecrisis

Geplaatst 9 nov. 2010 07:57 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:57 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De economische crisis baart mensen veel zorgen. Een midlifecrisis doet zich daardoor vandaag sneller voor. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De economische crisis veroorzaakt veel onzekerheid en bijgevolg ook stress. Een midlifecrisis lijkt hierdoor vandaag sneller van start te gaan. Onderzoek van het Philips Center for Health en Well-Being toont aan de 35-jarigen van vandaag zich voelen als de veertigers van gisteren.

Door economische kopzorgen gedragen 35-jarigen zich al als mensen van middelbare leeftijd. Nochtans werd een leeftijd van 40 jaar lang als de drempel beschouwd. Zo maakt tachtig procent van deze mid-dertigers zich ongerust over de economie. Deze beslommering stak vroeger pas op latere leeftijd de kop op.

"De nieuwe middelbare leeftijd is vandaag 35 jaar in plaats van 40. Door de crisis voelen mensen voelen de druk en stress die normaal pas later in hun leven komt op vroegere leeftijd", zegt Katy Hartley van het onderzoekscentrum. Toch lijkt haast iedereen ongerust. 'Economie' staat bovenaan de lijst van de meest stresserende factoren. Driekwart van de bevraagde Amerikanen is er niet gerust in.

Comments