Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Economisch Huis lanceert praktische website over Oostends bedrijfsleven

Geplaatst 9 nov. 2010 08:03 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:03 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Economisch Huis Oostende stelde maandag onder grote belangstelling de Digitaal Economische Kaart voor. Deze handige website geeft een overzicht van alle bedrijven in Oostende. ‘Het is een interactieve database van alle 5.355 Oostendse ondernemers en vrije beroepen’, legt schepen Bart Bronders uit.

Met de Economisch Kaart wordt het voortaan kinderspel om bedrijfsinfo op te zoeken. Zo kan je op de site bijvoorbeeld een bakker of een slager zoeken binnen een kilometer rond je woning. De Economische Kaart toont je niet alleen een overzicht van alle handelaars die voldoen aan jouw zoekcriteria. Je krijgt ook een handig plannetje te zien.

De Oostendse ondernemers kunnen op de Economische Kaart hun eigen informatie aanvullen met de diensten die ze aanbieden, een verwijzing naar hun website en hun openingsuren. Ook kunnen ze via dit systeem bepaalde opendeurdagen of speciale acties aankondigen.

De gegevens zullen ook gebruikt worden door het Economisch Huis en de stadsdiensten om de ondernemers aan te schrijven wanneer er werken gepland zijn in de buurt van hun zaak.

‘Nog geen drie jaar na de opening van het Economisch Huis hebben al meer dan 300 ondernemers, starters en préstarters ons een advies of tussenkomst gevraagd’, geeft voorzitter Bart Bronders van het Economisch Huis nog mee.

Meer dan 250 ondernemers en handelaars woonden maandagavond de voorstelling van de nieuwe website bij. De Economische Kaart is een initiatief van het Economisch Huis in samenwerking met het stadsbestuur Oostende en de provincie West-Vlaanderen.

Info: www.economischekaart.be/oostende

Comments