Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Economisch Huis brengt bedrijfsbezoek aan Meco

Geplaatst 9 nov. 2010 08:02 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 08:02 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Voorzitter Bart Bronders en het volledige team van het Economisch Huis Oostende brachten vorige vrijdag een bedrijfsbezoek aan de Oostendse firma Meco.

Meco levert vers vlees, kant & klare vleesproducten en vlug klaarproducten aan horeca, catering en institutionele markt in België. Al sinds 1998 ontwikkelt Meco maatwerk vleesproducten die beantwoorden aan de specifieke vragen van zijn klanten. Met een combinatie van ouderwets vakmanschap en moderne procestechnieken zet het bedrijf de toon.

Het team van het Economisch Huis werd onder meer rondgeleid in de afdelingen ‘ontvangst versvlees’, ‘uitbenen’, ‘portionering’,’ panvers’, de ‘gehaktafdeling’, en de ‘warme keuken’.

De managers Niek en Jurn Vansteenkiste gaven ook toelichting bij de bouwplannen van Meco. Tegen eind volgend jaar wil de Oostendse vleesspecialist zijn intrek nemen in een volledig nieuw bedrijf. De nieuwbouw, goed voor een investering van 8,5 miljoen euro, komt naast het bestaande pand in de Leegaardsdijk. Bij Meco werken momenteel 60 mensen.

Comments