Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Drie bedrijven gekroond tot Trots van Oostende

Geplaatst 18 mrt. 2011 06:03 door Nathalie De Weerdt   [ 18 mrt. 2011 06:06 bijgewerkt ]
Electrawinds, Greenbridge en Deweert Sport mogen zich voortaan de Trots van Oostende noemen. Ze zijn de laureaten van de wedstrijd Trots van Oostende die door de provincie West-Vlaanderen en het Economisch Huis op poten werd gezet. Een maand lang konden Oostendenaars stemmen op ondernemingen waarop de stad trots kan en moet zijn.

Electrawinds wint, als energiebedrijf dat groene stroom produceert en 240 medewerkers telt, in de categorie grote ondernemingen. Greenbridge wint de prijs als KMO. Greenbridge is een wetenschapspark voor duurzame energiebedrijven. In 2011 komt er een uitbreiding met The Energy Box en een tweede vleugel. Er komen ook 25 nieuwe kantoren voor energiebedrijven. Deweert Sport haalde het dan weer in de categorie kleinhandel. Deze sportzaak werd in 1928 gesticht.

De verkiezing past binnen de Actie voor Starters. Het project heeft tot doel ondernemerschap in West-Vlaanderen te stimuleren en te ondersteunen. Daarnaast opende in het Feest- en Kultuurpaleis de tentoonstelling 'Ondernemen in Oostende. Verleden. Heden. Toekomst'. De expo geeft een overzicht van Oostendse ondernemers en belangrijke economische activiteiten en ontwikkelingen door de jaren heen.

Datum publicatie: 17 maart 2011
Bron: Het Laatste Nieuws
Editie: Middenkust, Westkust
Auteur: Belpaeme Leen
Ċ
Nathalie De Weerdt,
18 mrt. 2011 06:06
Comments