Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

Deze wijk is in volle expansie'

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Johan Schwarz opende deze maand een Italiaans restaurant in het nieuwbouwproject Modena, dat volop in opbouw is. Dit lezen we vandaag in Het Nieuwsblad.

Johan stond de afgelopen jaren bekend als zaakvoerder van de Villa Borghese in Bredene, maar stort zich vandaag in een nieuw avontuur in Oostende. Niet toevallig in de wijk 't Hazegras opende hij vorige week restaurant en traiteurzaak La Piazza, in de Graaf de Smet de Naeyerlaan.

'Een enorme investering, maar bewust gekozen. Deze wijk is volop aan het heropleven en zal de komende jaren nog meer openbloeien. Denk maar aan het woonproject met 130 woningen in de Bootsman Jonson en de aanpak van het station en de omgeving. De komende jaren zal de wijk deels een werf zijn, maar het resultaat wordt prachtig', zegt Schwarz.

Een werf is het momenteel ook voor en boven La Piazza. Het restaurant ligt op de gelijkvloerse verdieping van het bouwproject Modena, dat volop in opbouw is. 'We hopen dat het voetpad eind deze week af is. Van de werken aan het gebouw ondervinden we weinig last. Groep Versluys zorgde voor een laag roofing op de eerste verdieping, zodat we probleemloos konden starten. In het weekend wordt bovendien niet gewerkt, en dan is het natuurlijk prime time voor ons', vertelt Johan.

De frituur van Niko Geldhof, de bistro van Christophe en zijn restaurant vullen elkaar perfect aan, volgens Schwarz. 'Investeren in deze wijk is vandaag zeker interessant, ook voor de horecasector. 't Hazegras is in volle expansie, en daar proberen we de vruchten van te plukken. De wijk heeft eigenlijk enkel nog een bakker, een tearoom en een slagerij nodig.'

Comments