Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎

CD&V kritisch over hogere bouwhoogtes

Geplaatst 9 nov. 2010 07:59 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:59 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Gemeenteraadslid Bart Plasschaert heeft actie gevoerd tegen de versoepeling van de bouwhoogtes op het Hazegras, meldt Het Nieuwsblad.

Door het nieuwe plan voor de ruimtelijke ordening wordt de bouwhoogte langs de Graaf de Smet Denaeyer versoepeld.

'Er zijn heel wat positieve punten in het plan. Zo staat er dat de hoogte van de nieuwe gebouwen niet zal toenemen, behalve dan in de Graaf de Smet Denaeyerlaan', begint Bart Plasschaert (CD&V). 'Het oude plan bepaalde nog dat er langs de zonzijde een verdieping minder gebouwd mocht worden, maar door de nieuwe maatregel komt er toch een verdieping bij. We vrezen dat de Ramblas van Oostende wel eens een Beringstraat zou kunnen worden. Minder zon en meer wind zijn logische gevolgen van deze nieuwe maatregel', haalde Plasschaert scherp uit.

Tijdens de gemeenteraad ontvouwde Plasschaert al het nieuwe straatnaambord voor de getroffen buurt. Zijn fractie volgde hem echter niet.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Bronders (SP.A): 'In de oude plannen is de bouwdiepte te beperkt om een bloeiende handelszaak uit te bouwen op de gelijkvloerse verdieping. Dit nieuwe ontwerp laat ons toe om op strategische locaties dieper te bouwen, waardoor we de vlucht van winkels uit de stad kunnen tegengaan. De argumenten voor de Ramblas kloppen niet, want de bouwhoogte van het Icon-complex aan de ene zijde van de laan werd onlangs nog verlaagd, waardoor alles op de hoogte van de omliggende gebouwen komt. Die ene verdieping zal het verschil trouwens niet maken tussen een Ramblas en Beringstraat.'

Comments