Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Winteropleiding horeca is een succes

Geplaatst 9 nov. 2010 07:16 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:16 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De winteropleidingen voor de horecasector die de VDAB twee jaar geleden opstartte, zijn een succes. Van de 305cursisten die vorig jaar werden opgeleid, is 75 procent nog steeds actief in de horeca. Begin deze maand werd de aftrap gegeven van het derde seizoen met zes nieuwe cursussen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het project van de winteropleidingen in de horecasector werd in 2006 gelanceerd op initiatief van de Vlaamse ministers van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) en van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA), de horecasector en de opleidingsverstrekkers.

De bedoeling van het initiatief was om de winterperiode om te buigen van een periode van inactiviteit naar een periode van voorbereiding op de nieuwe tewerkstelling, met speciale aandacht voor de knelpunten in de horeca.

Twee jaar na de opstart en bij de aanvang van de derde editie blijkt het principe van 'werken in de zomer, leren in de winter' een succes te zijn. 'Vorig jaar werden er in totaal 58 modules georganiseerd en namen 305 cursisten minstens aan één opleiding deel. Uit een meting blijkt dat de deelnemers heel tevreden zijn. De opleiding krijgt 86 procent als algemene eindbeoordeling en 75 procent is nog steeds actief in de horeca', zegt Luc Huysentruyt, directeur van de VDAB Competentiecentra in West-Vlaanderen.

Het derde seizoen van de winteropleidingen is begin deze maand van start gegaan. De cursus heeft enkele nieuwe modules: fingerfood uit de hele wereld, bieren in de keuken, ontdekken van de wijn, wijn op restaurant (wijnkelner), wijn en gerecht, Frans in de horeca, en EHBO. 73 cursisten schreven zich al in voor de derde editie.

Comments