Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Voor het eerst autotrafiek in haven

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De haven van Oostende heeft er sinds kort een extra trafiek bij. 'Toch gaat het maar om een tijdelijke oplossing voor plaatsgebrek in Zeebrugge', zo duidt Paul Gerard in Het Nieuwsblad. Het is voor het eerst dat er in de haven van Oostende autotrafiek genoteerd wordt.

'De trafiek is er gekomen omdat er in Zeebrugge plaatsgebrek is om wagens te stockeren. Dat plaatsgebrek komt er omdat de aankoop van nieuwe wagens uitgesteld wordt door de crisis. De bestaande stock moet ergens ondergebracht worden', legt Paul Gerard uit.

De komende maanden zal de aanvoer van wagens nog toenemen omdat verschillende fabrieken in Engeland deze winter korte of langere tijd stil liggen.

'De aanvoer van de Honda-personenwagens gebeurt door International Car Operators (ICO) die gevestigd is in Zeebrugge. De wagens komen daar aan land en worden naar hier getransporteerd. Van op een terrein in de industriezone Plassendale 1 worden de wagens dan getransporteerd naar hun bestemming. Het is dan ook zeer druk aan de Brugsesteenweg want er staan momenteel 2.000 wagens opgesteld', aldus de havenmanager.

Toch is het niet de bedoeling dat Oostende een vaste aanvoerhaven wordt voor personenwagens. 'We zijn geen autohaven en zijn ook niet van plan om dat te worden. Het leegstaande terrein op Plassendale 1 kan overigens ook niet permanent gebruikt worden want er komt in de toekomst een treinterminal als knooppunt voor de logistieke zone', luidt het.

Comments