Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Vleesverwerker FAG wint belangrijke exportprijs

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Paté- en terrinefabrikant AG Creative Foods heeft de Golden Bridge Export Award gewonnen. De prijs wordt door de Kamer van Koophandel van België en Luxemburg toegekend aan het beste exportbedrijf naar het Verenigd Koninkrijk.

Het was gewezen volksvertegenwoordiger Fernand Ghesquiere die in 1975 FAG Creative Foods stichtte. Hij stamt uit een familie van vleesbewerkers en slaagde er in om de traditionele recepten en de hedendaagse technologie te combineren. Het bedrijf kende een snelle groei en in het familiebedrijf werken ook twee zonen en een dochter. FAG Creative Foods is bekend aan de kust, maar exporteert toch 93 procent van haar producten naar het buitenland. Er werken 30 mensen in het familiebedrijf.

De Golden Bridge Award wordt elk jaar uitgereikt aan het meest succesvolle Belgisch of Luxemburgse bedrijf dat exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. Het jury-rapport bevestigt de inspanningen van het Oostendse bedrijf: 'FAG Creeative Foods bewijst dat een klein bedrijf met de nodige flexibiliteit grotere concurrenten de baas kan op de Britse markt. De overname van een Frans-Britse concurrent en het leveren bij hun klanten van betere producten, speelde mee in de beslissing om de award toe te kennen.'

Voor zaakvoerder Jos Ghesquiere is de award een erkenning voor de inspanningen die geleverd worden om innovatieve patés en terrines op de Britse markt te brengen. De prijs is voor hem een ideaal visitekaartje.

Comments