Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Stoep niet geveegd in Brugge: 100 euro boete!

Geplaatst 9 nov. 2010 07:15 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:15 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Bruggelingen die hun stoep of greppel niet vegen, riskeren een boete van 50 euro. Daar komt nog eens 50 euro bovenop als vergoeding voor de opruimingswerken. Dat schrijft Ilse Snick in Het Nieuwsblad.

De politie zal in oktober extra streng optreden tegen zwerfvuil. 'Eerst zullen we de mensen gewoon aanspreken. Bij een nieuwe overtreding wordt een proces-verbaal opgemaakt. We willen tonen dat het menens is', zegt politiecommissaris Philippe De Wulf.

De stad Brugge krijgt steeds meer meldingen over zwerfvuil, ondanks een grootscheepse sensibiliseringscampagne in maart. 'Vanaf oktober treden we repressief op. Iedereen is verplicht om zijn eigen stoep en greppel net te houden. Ook vallende bladeren worden als zwerfvuil beschouwd', waarschuwt de Brugse schepen voor Leefmilieu Moniek Boydens.

Ook Oostende wordt strenger. In de nacht van maandag op dinsdag werd opnieuw gecontroleerd of de vuilniszakken ’s avonds niet buitengezet werden. Deze keer in het stadscentrum. Dat zorgt voor visuele overlast en vuilnis van meeuwen en katten die vuilniszakken kapotscheuren op zoek naar voedsel. Vuilniszakken mogen vanaf 5 uur ’s morgens buitengezet worden. Overtreders riskeren een administratieve sanctie van 50 euro. Meer dan 300 overtreders liepen de jongste weken tegen de lamp.

Comments