Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Stadhuis vanaf volgend jaar extra avond open

Geplaatst 9 nov. 2010 07:12 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:12 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Vanaf september 2009 komt er een extra avondopening van het stadhuis. De vrijwillige vierdaagse werkweek wordt ook ingevoerd. Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) zegt dat de dienstverlening fors uitgebreid wordt. Dat schrijft Edwin Fontaine in Het Nieuwsblad.

Oostende besliste eerder al om in de lokettenzaal een frontoffice in te richten voor alle diensten waarmee het publiek in aanraking komt. Dat komt op de plaats van de dienst financiën op de gelijkvloerse verdieping.

'Personeelsleden zullen ook ingeschakeld worden op diensten waar er een nood is. Dat kan gaan van een mobiele onderhoudsploeg tot administratieve versterking van diensten die veel bevraagd worden zoals de dienst bouwvergunningen', kondigt burgemeester Jean Vandecasteele aan.

De twee meest ingrijpende veranderingen worden vanaf september 2009 ingevoerd. 'Er komt een extra avond waarop het stadhuis tot 20 uur open zal zijn. De keuze is aan het personeel, maar we denken aan de dinsdagavond. Zo kunnen we de inwoners nog beter bedienen.'

'Anderzijds wordt op vrijwillige basis ook de vierdaagse werkweek ingevoerd. Personeelsleden werken hetzelfde aantal uren, maar dan op vier dagen. Het zal geen budgetaire impact hebben. Toch zal het niet betekenen dat de diensten minder open zijn. De minimumnormen blijven gehandhaafd en de diensten zullen altijd bemand zijn. Voor het personeel dat van verder moet komen en per dag anderhalf uur onderweg is, kan de vierdaagse werkweek interessant zijn. We speelden overigens al langer met het plan en zien het als het sluitstuk in de volledige reorganisatie van de stadsdiensten die anderhalf jaar geleden werd ingezet'.

Dergelijke maatregelen komen tegemoet aan de vragen van zowel bedrijven als hun personeelsleden. Avondopeningen zijn voor kleine zelfstandigen zelfs noodzakelijk.

Comments