Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Spaarboekjes worden hervormd

Geplaatst 9 nov. 2010 07:20 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:20 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Minister van Financiën Didier Reynders heeft dinsdag op de RTBF-radio aangekondigd dat hij de getrouwheidspremie en de aangroeipremie op spaarboekjes binnenkort gaat laten samensmelten. Banken zullen voortaan ook verplicht zijn om een minimaal percentage aan getrouwheidspremie toe te kennen.

"Er moet meer transparantie komen", stelde Reynders dinsdagmorgen. Hij voegde er meteen aan toe dat dit bijvoorbeeld kan door de getrouwheidspremie en de aangroeipremie op spaarrekeningen te fusioneren. Bedoeling is dat banken verplicht worden een minimaal percentage aan getrouwheidspremie toe te kennen. De regering trok voor de vakantie de maximale basisrente op spaarrekeningen op van 4 naar 4,25 procent.

Reynders wil de banken binnenkort verplichten om daar nog eens een getrouwheidspremie bovenop te doen. Die moet minstens een kwart van de basisrente bedragen. "Er zijn nu immers banken die wel een basisrente, maar geen premies toekennen", luidde het. De MR-excellentie zegt dat hij op die manier de stabiliteit wil doen terugkeren in de spaarsector.

Comments