Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Restaurant Ocean volledig opgeknapt

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Restaurant Ocean langs de AlbertI-promenade is volledig vernieuwd. De familie Deklerck investeerde zo'n 400.000euro in de renovatie. 'Ondanks de onheilspellende berichten over een nakende recessie besloten wij toch om te investeren. De aanval is de beste verdediging', zegt Leo Deklerck in Het Nieuwsblad.

De familie Deklerck is al meer dan 21jaar actief in de Oostendse horecasector. In 1987 werd restaurant-brasserie Ocean langs de zeedijk op de AlbertI-promenade opgericht, in 1995 kwam daar Bistro Mathilda bij. De twee restaurants zijn vandaag gekend tot ver buiten Oostende en stellen samen zo'n dertig mensen tewerk. Bistro Mathilda, die recent nog bekroond werd met een 'koksmuts' in de nieuwe gids van GaultMillau, wordt gerund door Luc Deklerck. Broer Leo staat in voor de dagelijkse leiding van de Ocean, waar ook zijn ouders nog steeds actief zijn.

Afgelopen maand werd de Ocean na 21jaar volledig vernieuwd, goed voor een investering van 400.000euro.

'Het concept is in twintig jaar al een paar keer veranderd, maar we vonden het tijd om alles eens grondig te vernieuwen. De vloer, het plafond, de meubels, de verlichting, de toiletten: alles is nieuw. Enkel de ruwbouw bleef nog over. Het is een serieuze investering geweest, maar we vonden het een must voor de zaak ondanks de onheilspellende berichten over een nakende recessie. Volgens ons is de aanval de beste verdediging, en onze centen op de bank laten staan lijkt ook al geen goed idee meer', vertelt Leo.

De Ocean was gedurende vijf weken dicht. In die tijd werd het restaurant omgetoverd tot een volledig nieuwe zaak.

'Negentig procent van onze klanten zijn vast cliënteel. Sommige mensen waren wat bang voor de vernieuwing omdat hun vertrouwde plaatsje zou verdwijnen. Vandaag reageert iedereen enthousiast en dat stemt ons uiteraard heel tevreden.'

Info: www.oceanoostende.be.

Comments