Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Randstad kondigt besparingen aan

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Uitzender Randstad gaat in de kosten snijden. Het bedrijf neemt hiervoor in het vierde kwartaal een voorziening van 10 tot 15 miljoen euro.

Waar er gesneden gaat worden, wat dat betekent voor de werkgelegenheid bij het bedrijf en hoeveel de kostenbesparing moet opleveren, wilde bestuursvoorzitter Ben Noteboom donderdag niet zeggen.

'Het betekent dat we in de kosten van verschillende activiteiten gaan snijden', aldus de topman. 'We komen daar zeker in het volgende kwartaal gedetailleerd op terug.' De kostenreductie komt bovenop de kostenvoordelen die het concern behaalt door de overname van Vedior. Met de acquisitie denkt Randstad op jaarbasis 130 miljoen euro te kunnen besparen.

Het terugbrengen van de kosten van activiteiten van het gecombineerde bedrijf wordt ingegeven door een verslechtering van de situatie op de markten waarin Randstad opereert. Bedrijven snijden door de financiële crisis en de dreigende economische recessie massaal in de kosten. In een recessie gooien bedrijven vaak als eerste de uitzendkrachten eruit.

Dat is bij Randstad te zien in de steeds sterker dalende volumes. In de eerste weken van oktober daalde het aantal ingehuurde uitzendkrachten nog sterker dan al het geval was in september. In september was de autonome omzet per werkdag 6 procent lager dan vorig jaar, wat aangeeft dat het aantal ingehuurde uitzendkrachten gedaald is.

Comments