Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Printerfabrikant Mutoh neemt Luxemburgse distributeur over

Geplaatst 9 nov. 2010 07:12 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:12 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Het Oostendse bedrijf Mutoh Europe neemt SE Group uit Luxemburg over. Daardoor verwerft het controle over de distributie in Scandinavië en de Baltische staten. Managing director Arthur Vanhoutte kondigt ook een investering in een nieuw productielijn aan in Oostende. Dat schrijft Edwin Fontaine in Het Nieuwsblad.

Mutoh Europe werd in 1991 opgericht als dochter van het Japanse Mutoh en heeft nog steeds Oostende als uitvalsbasis. Daarnaast is er ook een belangrijke Amerikaanse dochter. Mutoh stelt 280 mensen tewerk en ontwerpt en produceert grootformaatprinters en snijplotters die hun toepassing vinden in de grafische industrie. Het is de tweede grootste onderneming in de badstad na Daikin en haalt een omzet van 72 miljoen euro. De producten worden ook uitgevoerd naar het Midden-Oosten en Afrika.

De Sesoma-Sericomex groep (SE Group) die nu werd overgenomen overkoepelt tien bedrijven die de producten van Mutoh verdelen in Finland, Zweden en de Baltische staten. 'We nemen deze distributeur over en verwerven de volledige controle. We hebben de verkoop in die landen nu zelf in handen en verhogen daarmee gevoelig onze omzet en marktaandeel waardoor we sneller groeien. Het bedrijf zelf wordt niet overgebracht naar Oostende maar de overname zal wellicht enkele extra arbeidsplaatsen met zich mee brengen', zegt managing director Arthur Vanhouttte.

Door de overname verhoogt Mutoh zijn omzet naar bijna 100 miljoen euro. Het bedrijf langs de A10 heeft ook grote plannen met haar vestiging in Oostende. 'We investeren 15 miljoen onderzoek, ontwikkeling en een nieuwe productielijn voor de Zephyr, een grootformaatprinter die werkt met UV-inkt waardoor het meteen droog is. Het laat toe om op flexibel materiaal maar ook op een vaste ondergrond te drukken. De Zephyr is de zwaarste investering die we ooit deden, maar luidt een nieuwe generatie van grootformaatprinters in'.

Comments