Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Oudejaarsavond is topper voor hotelsector

Geplaatst 9 nov. 2010 07:22 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:22 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De hotelsector scoort goed op oudejaarsavond, maar op kerstavond is het kalm. 'Dat is een jaarlijks weerkerende trend. Alleen de hotels met Engelse klanten doen goede zaken met kerstdag', zegt Bart Boelens, voorzitter van Ho.Re.Ca Middenkust in Het Nieuwsblad.

Er zijn nog heel wat bedden vrij aan de kust tijdens de eerste week van de vakantie. De tweede week wordt drukker, met oudejaarsavond als uitschieter. 'De overgang van oud naar nieuw is altijd goed, net zoals kerstavond altijd kalmer is voor de hotelsector. Alleen de hotels die zich richten op Engelse klanten, krijgen op kerstavond heel wat volk over de vloer', zegt Bart Boelens, voorzitter van Ho.Re.Ca Middenkust.

'De kerstvakantie is een goede periode, maar nooit super voor ons. 'De eerste week is de bezetting van de hotels gemiddeld 50procent. Er zijn elk jaar wel late beslissers, dus er kunnen wel nog wat boekingen bijkomen', zegt Bart Boelens.

Bij de driesterrenhotels in Oostende loopt de bezetting op van 30 tot 50 procent tijdens de eerste week tot 70 procent en meer tijdens de tweede. Bij de lagere categorieën is een gelijkaardige stijging vast te stellen. Ook de verhuurkantoren voor vakantiewoningen hebben nog ruimte.

Binnen het segment van de tweede verblijven is al enkele jaren een stijging van eigenaars die naar de Stad aan Zee trekken.

Comments