Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Open Bedrijvendag lokt 845.000 bezoekers

Geplaatst 9 nov. 2010 07:16 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:16 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Met 437 deelnemende bedrijven en 845.000 bezoekers heeft Open Bedrijvendag in Vlaanderen een aantal nieuwe records genoteerd. Dat heeft stichter Yves Lejaeghere zondag meegedeeld. Het evenement stond dit jaar in het teken van technologische innovatie. Onder meer bij Electrawinds Oostende was het aanschuiven, ondanks de regen.

'Het record was enigszins te verwachten aangezien er dit jaar 25 procent meer bedrijven hun deuren hebben geopend. De slechte weersomstandigheden hadden we dan weer niet verwacht. We noteerden 845.000 bezoekers, in vergelijking met 830.000 vorig jaar', legt Yves Lejaeghere uit. Zijn bedrijvendag daad het beter dan zijn voetbalploeg KV Oostende, waarvan hij de voorzitter is.

De Open Bedrijvendag plaatste dit jaar technologische innovatie in de kijker. Die bedrijven trokken voornamelijk een gespecialiseerd publiek. 'De mensen moeten beseffen dat innovatie voor een regio als Vlaanderen met hoge loonkosten heel belangrijk is. Onze welvaart hangt ervan af', stelt Lejaeghere.

Tewerkstelling vormt intussen een steeds belangrijker facet van het evenement. Een 150-tal bedrijven zette zondag zo’n 750 vacatures in de etalage. Geïnteresseerden konden op de werkvloer kennismaken met de jobs. 'Open Bedrijvendag is ook een beetje een jobbeurs geworden', licht Lejaeghere toe.

Comments