Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Op jacht naar het eerste officiële baanrecord op Wellington Golf

Geplaatst 9 nov. 2010 07:15 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:15 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Wellington Golf Oostende organiseert op vrijdag 26 september voor de eerste maal de Wellington Golf Pro – Am, een competitie ondersteund door de Professional Golf Association of Belgium (PGA). Twaalf teams met telkens een professionele golfspeler en drie amateurgolfers bespelen voor het eerst het golfterrein in haar definitieve vorm en over de volledige lengte. Het terrein is vanaf vrijdag een par 70, wat betekent dat een professionele speler gemiddeld op een goede dag 70 slagen nodig heeft om de 18 holes uit te spelen.

De profs spelen naast de teamcompetitie tegelijkertijd een individuele wedstrijd, met als inzet het eerste officiële baanrecord van Wellington Golf. Favorieten voor de individuele overwinning zijn de Schotse thuisspeler en headprofessional George Mackechnie en Danny Vanbegin (headpro in Brabantse Golf), die beiden tot de top 15 van de Belgische PGA Order of Merit behoren. Daarnaast ook Thibault Werbrouck, afgetekend leider in de Belgische Order of Merit van trainees (aspirant golfpros) en de Schot Bobby Kelly, meestal actief in Nederland. Outsiders voor de overwinning zijn mogelijk Belgian PGA voorzitter Frank Dhondt, de Schot David Petrie (headpro Palingbeek) of de Engelsman Graham Pearce (headpro Damme Golf).

De enige vrouwelijke pro die deelneemt is Patsy Van Baerle, de kans is dan ook groot dat zij het eerste damesrecord op haar naam schrijft… Bij de amateurs wel heel wat vrouwelijke deelnemers. Overige deelnemende professionals zijn Matthieu De Lille, John Gulesserian (Eng), Wellington pro Benoit D’Haenens en de Finse pro Riku Ayri.

Iedereen slaat tegelijkertijd af (op verschillende holes) om 13u, het einde is voorzien rond 17.30 à 18 uur.

Comments