Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Oostends bedrijf naar rechter tegen hofleverancier

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

Arovo International uit Oostende, een producent van porselein, heeft het bekende bedrijf en hofleverancier Royal Boch gedagvaard. Er werd alvast beslag gelegd op de magazijnen in Kontich. Dat meldt Edwin Fontaine in Het Nieuwsblad.

De rijke geschiedenis van Royal Boch gaat terug tot 1841. De familie Boch vestigde zich in La Louvière en hun fabriek voor faience werd al vlug uitgebreid met een afdeling voor fijn aardewerk. De samenwerking met kunstenaars en ontwerpers leidde in de loop der jaren tot een grote faam voor het bedrijf dat in 1996 de titel van hofleverancier kreeg.

Royal Boch werkt met onderaannemers en het is één van die bedrijven die nu naar de rechter stapt. Zaakvoerder Pascal Makelberge (Arovo International): 'We zijn al twintig jaar bezig met het produceren en ontwerpen van porselein en hebben vijftig grote klanten in Europa. Boch is een grote klant, maar doordat de betalingen uitblijven, worden we gedwongen juridische stappen te zetten. Niettemin geloven we nog in het Boch-verhaal en zullen we er alles aan doen om het te redden, maar we moeten ook onze eigen belangen veilig stellen. We willen vermijden dat we zelf in de problemen komen.'

Advocate Marianne Van Gheluwe uit Oostende die samen met Patricia Dejonckheere de zaak inleidde, wijst op de ernst van de zaak: 'Er staat voor twee miljoen euro aan facturen open. De rechter gaf toestemming beslag te leggen op de magazijnen in Kontich om te vermijden dat Arovo de dupe wordt van betalingsproblemen bij Royal Boch. Een procedure ten gronde wordt ingeleid bij de rechtbank van koophandel in Oostende.'

Bij Royal Boch minimaliseert men de dagvaarding en bewarend beslag. 'We geven geen commentaar, maar het gaat om een klein conflict en het is onze bedoeling om tot een schikking te komen', zegt manager Marc Pairon.

Comments