Economisch nieuws‎ > ‎Archief 2010‎ > ‎Archief 2008‎ > ‎

Oostende wil ring rond Konterdam

Geplaatst 9 nov. 2010 07:21 door admin Oostendewerkt.be   [ 9 nov. 2010 07:21 bijgewerkt door Nathalie De Weerdt ]

De stad Oostende wil in de toekomst een nieuwe ringweg realiseren rond de wijk Konterdam om het verkeer er te ontlasten. De ring zou starten aan het Adolf van Glabbekeplein en tot aan de Zandvoordeschorredijkstraat lopen waar aan de brug over de snelweg een nieuwe op- en afrit zou komen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

'We zijn al twee jaar aan het onderzoeken hoe we het verkeer buiten de Konterdam kunnen houden. De plannen zijn concreet, al zal de realisatie niet voor morgen zijn. Voor de verbinding Kennedy-De Bolle heb ik vooraf meer dan vijftig vergaderingen bijgewoond, en ook in dit dossier moeten we eerst onderhandelen met het Vlaamse Gewest. Het project zal wellicht zo'n acht miljoen euro kosten', zegt burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A).

De nieuwe ringweg zou starten aan het Adolf van Glabbekeplein en lopen langs de Gouwelozekreek. Ter hoogte van het terrein waar vroeger de gebouwen van drukkerij Unitas stonden wordt via een brug een oversteek gemaakt om de verbinding naar de Zandvoordeschorredijkstraat te maken. Daar zou aan de brug over de autosnelweg een nieuwe op- en afrit worden gerealiseerd.

'Dit zou meteen het einde van de snelweg zijn zodat het laatste stuk van de A10 opgewaardeerd kan worden. De brug verderop zouden we dan afbreken en vervangen door een kruispunt met groen en veilige fietspaden. De twee wijken die gescheiden werden door de snelweg zullen zo opnieuw op een aangename wijze verbonden zijn', aldus burgemeester Vandecasteele.

De nieuwe ringweg rond de Konterdam is een van de plannen van het stadsbestuur om tot een betere doorstroming van het verkeer te komen. 'Twee nieuwe rotondes op de Torhoutsesteenweg ter hoogte van de Duinkerkseweg en de Oostendse hallen zullen daar zeker toe bijdragen. Verder blijft ook de ondertunneling van de Torhoutsesteenweg aan de Elisabethlaan een prioriteit. Dat dossier zit ondertussen in een ver gevorderd stadium. Enkel over de lengte en de bijhorende kost van de tunnel zijn we nog niet uit.'

De andere ringweg tussen de Torhoutsesteenweg en de Gistelsesteenweg is voorlopig niet aan de orde. 'Dit project is zinloos zolang de ring rond de Konterdam er niet is. Als we de vier projecten die op til staan kunnen realiseren zal de doorstroming in Oostende al een hele stap verbeterd zijn', besluit burgemeester Vandecasteele

Comments